Nombre de la entidad: Watteco
Idioma: Catalán
Año creación: 2017
Ubicación: Vallirana
Forma jurídica: Cooperativa
Nº Socias: 6
Nº Trabajadoras: 2
Ámbito de actuación: Financiero y Comerciales
Actividad Económica: No
¿Qué actividad económica?
Más información:

¿Por qué se creó?

Gestionar un nuevo método de pago con energía. En otras palabras, gestionar una moneda social y virtual respaldada por la producción de energía renovables.

¿Cuáles son los principales objetivos?

Facilitar la financiación colectiva de proyectos energéticos y potenciar el comercio justo, solidario y sostenible en los territorios donde se desarrollen dichos proyectos.

¿Relaciones con movimientos sociales?

Som Energia, Xarxa per la Sobirania Energètica, Dinero Positivo (Movimiento Internacional por la reforma monetaria).

¿Beneficios para el entorno?

Creemos que hace falta un instrumento, una herramienta, algo tangible que atraiga a las personas y organizaciones a poner cada uno su granito de arena para la transición energética.

En este sentido, creemos que una plataforma virtual atractiva y sencilla que gestiona una moneda basada en energía, es una idea innovadora que puede atraer el interés de personas, empresas e instituciones. Todo con el objetivo de unir sus esfuerzos para la transición energética y económica de los territorios donde participamos.

Espacio de debate con 18 comentarios. ¿Participas?
  1. Muchísimas gracias JUMANJI! A ver si hay suerte y nos conocemos algun día, con este nombre seguro que me acuerdo de ti! hahahha

   Salud y buena energíaaa!

 1. Bona proposta!!

  Però he tingut un dubte, si finalment la moneda és per obtenir un descompte per la factura elèctrica, no és doncs Som Energia qui està «pagant» al final de la cadena?
  Per què les distribuïdores, principal despesa de la comercialitzadora, no li deixaria pagar una part amb moneda social….ni de conya! 🙂

  Heu pensat en alguna altra opció per a donar sortida a les monedes virtuals que acumulin les empreses i serveis locals que les acceptin?

  Merci per la resposta

  1. Hola Marc,

   Primer de tot moltes gràcies per la reflexió… La veritat és que som plenament conscients de les barreres que es troben empreses com Som energia a l’hora de comercialitzar, però hem d’acabar amb el maleït monopoli de la distribuidora (que bàsicament és una, la que posseeix la xarxa)!

   Tot i que potser cal ficar-se molt a fons en la tipología de contractes que Watteco, Som energia, i els comerços podrien firmar a l’hora d’establir la col·laboració que els permeti utlitzar aquesta moneda, i sabent que la casuística que es pot donar és enorme, la veritat és que no descartem que el descompte es pugui fer realitat. (I si els comerços es féssin socis de SOM ENERGIA?)

   Si més no, sempre hi ha altres possibilitats com per exemple oferir un servei de repartiment de comandes a domicili amb vehicles elèctrics, o recompensar amb productes energètics eficients…

   La veritat és que aquest concurs està ple de idees que, a gent amb esperít innovador com la de l’equip de Watteco, ens desperten la creativitat i les ganes de crear sinergies entre tots!

   Salut i bona energia!

 2. Hola Marcel,

  Al pla de negoci veig que has valorat els 55MWh tèrmics a 0,15€/kWh com si fos electricitat, doncs veig que parles de reducció de factura elèctrica però demanada i producció de tèrmica. Si resulta que la producció és mitjançant resistències ok.

  Els 55.000kWh i els 70m2 de plaques em quadren, però el que no passarà a la realitat és que quan es produeixi la producció tèrmica s’aprofiti amb la demanda instantània. S’hauria d’estudiar l’acoplament d’ambdues corbes de produccio/demanda per veure el que es podrà aprofitar i el rendiment real del projecte.

  Respecte la plataforma bona idea! No sé si coneixes el RES que es va implantar a Girona, que finalment no ha tingut excessiu éxit, per aprendre de com es pot millorar un projecte de monització semblant!

  Salut,

  Llorenç

  1. Hola Llorenç,

   Abans que res, moltíssimes gràcies per la reflexió, segur que ens serveix per millorar!

   A veure, anem per parts… Per fer el pla de negoci hem intentat, com és obvi, utilitzar dades reals i el més acotades possible. Ara bé, hem de reconèixer que el nivell de coneixement que tenim a l’equip de Watteco respecte les tecnologies d’energia renovable i respecte el funcionament del mercat elèctric , no és pas el que podeu tenir persones i entitats amb experiència en aquest sector. A més a més, sabem que cada projecte és un món, i la casuística de projectes que produeixen estalvi energètic i podrien ser finançats amb una plataforma virtual innovadora com la de Watteco és enorme.

   És per això que, des de sempre, hem cregut que la viabilitat del projecte Watteco passa per col•laborar amb Som Energia, una organització amb la que compartim valors i que té molta més experiència que nosaltres en el món de les renovables. Som joves i amb moltes ganes, però tenim poca experiència fent estudis de viabilitat energètica i econòmica de projectes d’energia verda, i no som tan agosarats com per establir aquestes relacions númeriques entre dades econòmiques i energètiques nosaltres sols. hehehehe

   Per cert! Oi tant que conec el RES! El RES, juntament amb altres iniciatives socials que mouen monedes complementaries, han estat una font d’inspiració per definir i millorar el projecte Watteco. Personalment, crec que les monedes locals són una estratègia de sostenibilitat amb molt de potencial!

   Bé Llorenç, espero haver resolt els teus dubtes i espero conèixe’t algun dia en persona.

   Salut i bona energia!

 3. Me parece muy interesante la propuesta, además encaja en un proyecto en el que estamos trabajando (CAIXA VIRTUAL DE CRÉDITO MUTUO Y SOLIDARIO).
  Nos contactar con vosotros.
  Si prefieres que hablemos por teléfono 669781006

 4. Buenas.
  Quería contactar con vosotros para plantearos una propuesta para vuestro proyecto, he intercambiar ideas…

  Siento que no hayáis ganado el concurso, erais una de mis apuestas…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *